SINON II

SINON II

“De Q-switched Ruby Laser Advantage – voor pigmentvlekken en tattoos met meerdere kleuren”
De SINON II Q-switched Ruby-laser (QSRL), met een optimale golflengte van 694 nm en een extreem korte puls van slechts 20 nsec, is de veiligste en nauwkeurigste laserbehandelingsoplossing voor de verwijdering van pigmentvlekken en meerkleurige tattoos.
Een hoge pulsherhalingsfrequentie en een gemakkelijk te wijzigen grootte van het behandelgebied zorgen voor snellere behandeling en een diepere penetratie, terwijl lage fluentiewaarden minimale bijwerkingen tot gevolg hebben en uitstekende klinische resultaten behalen.
 • Veilig en nauwkeurig – met lage Q-Switched fluentiewaarden en enkele pulsen voor veilige en nauwkeurige behandeling van de gevoelige huid.
 • Snelle behandeling – een hoge pulsherhalingsfrequentie en gemakkelijk wijzigen van de grootte van het behandelgebied zorgen voor snellere behandeling en een efficiëntere praktijk.
 • Geschikt voor alle huidtypen – inclusief de donkere huid.
 • Flexibele patiëntafspraken – door de snelle opstarttijd kunt u snel met de behandeling beginnen en hoeft u niet te wachten tot het systeem is opgewarmd.
 • Intuïtieve gebruikersinterface – wijzig snel de behandelingsinstellingen voor de pigmentdichtheid, diepte en het huidtype, afhankelijk van de patiëntbehoefte.
 • Hoog rendement op investering dankzij een kosteneffectieve oplossing die meer winst oplevert dan apparaten met soortgelijke resultaten maar duurdere technologie.
 DOWNLOAD-BT VIDEO-BT

Behandelingen

tr-icon01Goedaardige pigmentvlekken
SINON, de gouden standaard voor de behandeling van pigmentvlekken, maakt gebruik van een laserpuls van een nanoseconde en is daarmee de optimale keuze voor het behandelen van natuurlijk optredende hyperpigmentatie, zoals:
• Lentigo solaris
• Café-au-laitvlekken
• Laesies op de mondslijmvliezen en lippen
• Diepere laesies zoals Naevus van Ota en Ito
tr-icon01Tattooverwijdering
De QSW Ruby-laser levert de hoge energie die nodig is voor het effectief verwijderen van tattoos van alle typen en diepten en is met name effectief bij de behandeling van resistente tattoo-inktkleuren zoals geelgroen, hemelsblauw en blauwgroen. Met een doelgerichte behandeling van de betreffende inkt en een hoog piekvermogen verwijdert de SINON tattoopigmenten in minder behandelingen, wat leidt tot verhoogde patiënttevredenheid.

Technologie

Q-Switched-laser De Q-switched (QS)-laser is de meest effectieve methode voor de verwijdering van natuurlijke of kunstmatige pigmentatie (tattoos) en minimaliseert het risico van schade aan het omringende weefsel. SINON II gebruikt een actieve Q-Switched-laser die fotoakoestische schokgolven aflevert op het doelgebied via een hoge laserintensiteit in ultrakorte pulsen van nanoseconden. Het mechanische Q-switched-effect werkt via vibratie en breekt het pigment in de laesie of de inktdeeltjes in de tattoo af. Terwijl het gebied heelt, voert het immuunsysteem van het lichaam het afgebroken pigment af en wordt de lichtere, gave huid weer zichtbaar met een minimaal risico op littekenvorming of hyperpigmentatie.
Ruby-golflengte De Ruby-laser heeft bewezen de meest effectieve van alle Q-switched-lasers te zijn voor pigmentvlekken en levert tevens uitstekende resultaten bij de verwijdering van meerkleurige tattoos. Met een golflengte van 694 nm wordt de Ruby-laser selectief geabsorbeerd door het melanine of het tattoopigment in de huid, met een zeer lage absorptie door hemoglobine en daardoor een minimaal risico op bloeding. De hoge absorptie door de melaninechromofoor zorgt voor effectieve behandeling van zowel oppervlakkige als diepe pigmentatie. Dankzij de lage fluentiewaarden wordt het risico op bijwerkingen aanzienlijk gereduceerd.
Ultrakorte pulsen Het SINON II-systeem levert ultrakorte pulsen van slechts 20 nanoseconden. Dit is de kortste pulsduur van alle Ruby-lasers die op de markt verkrijgbaar zijn. De korte puls produceert een zeer hoog piekvermogen voor optimale klinische werkzaamheid met minimaal ongemak voor de patiënt. Dankzij de zeer efficiënte behandeling is het mogelijk om lage fluentiewaarden te behouden en toch uitstekende resultaten te boeken. Lage fluentie betekent ook dat er grotere behandelingsgebieden mogelijk zijn, zodat de behandeling sneller gaat en diepere pigmentatie ook kan worden aangepakt.
Meest recente innovaties – Fractionele tip De nieuwe fractionele tip van de SINON II biedt de voordelen van fractionele technologie voor de behandeling van pigmentvlekken en meerkleurige tattoos.
 • SINON II gebruikt een divergente bundel waarbij het focuspunt in het handapparaat zit in plaats van op de huid. Hiermee wordt het risico op het creëren van ‘hot spots’ tijdens de behandeling weggenomen.
 • SINON II heeft een zachte tip van 3 mm voor veilige en effectieve behandeling van donkere huidtypen.
 • Lage Q-Switched-fluenties van 2 J/cm² en enkele pulsen maken gedetailleerd werken en veilige behandeling van de gevoelige huid mogelijk.
 • Het SINON II-handapparaat is compact en biedt een onbelemmerd zicht op het behandelgebied.
 • Een ovaal behandelgebied vermindert overlapping tijdens de behandeling en minimaliseert daardoor het risico op bijwerkingen.
 • Een Zimmer-huidkoelingsdeel vermindert de pijn nog verder en zorgt voor optimaal patiëntcomfort.

Handapparaten

Meest recente innovatie – HomoGenius-handapparaat

Behandelt pigmentvlekken en tattoos met een vierkant gehomogeniseerd laserbundelprofiel met gelijkmatige energie-intensiteit, zodat ‘hot spots’ worden voorkomen. Een vierkante bundel met een behandelgebied van 3×3 mm² zorgt dat u alle gebieden kunt bereiken zonder overlapping. Het Homogenizer-handapparaat kan in Q-Switched-lasermodus worden gebruikt.

Meest recente innovaties – Fractioneel handapparaat:

De nieuwe fractionele tip van de SINON II biedt de voordelen van fractionele technologie voor de behandeling van pigmentvlekken en meerkleurige tattoos.
De microbundels met een pixelmatrix van 5×5 van de Ruby Q-Switched-laser creëren vacuoles met een minimaal thermisch effect. Hierdoor kan de huid sneller helen terwijl nieuw collageen wordt gevormd. Fractionele behandeling leidt tot een gelijkmatiger huidteint op een groter gebied en biedt daarbij nog een huidverjongingseffect. Ook wordt de hersteltijd voor de patiënt gereduceerd.

Zachte behandelingsadapter:

Een zachte behandelingstip van 3 mm zorgt voor veilige en effectieve behandeling van donkere huidtypen.

Luister naar de Experts

Dr.-Moshe-Lapidot-b

“By using the Q-switched ruby laser system SINON we could achieve 90 to 100 per cent clearance of amateur tattoos in dark Ethiopian skin types in almost any patient during a study. Whereas, there were no cases of scarring or permanent pigmentary changes.”.

Moshe Lapidoth M.D., MPH Dermatologist, Director of the Laser Unit,
Rabin Medical Center, Herzelia Pituach, Israel Vice President of the European Society for
Laser Dermatology (ESLD)

KeeLee-Photo-b

“Overall, the SINON has resurrected the ruby laser market. The ruby laser is alive and well, and better than ever. You’re able to treat four times as quickly compared to the older ruby lasers. It only takes a few minutes for a tattoo session.”

Dr. Bernstein, MD Clinical Associate Professor of Dermatology,
University of Pennsylvania, Philadelphia, USA

 

“The SINON is very effective and very easy to use. Tattoos almost completely clear up after two or three treatments.”
Waddah Barghouti, MD
Amman, Jordanien

Dr-Goldman-headshot-2013-1-219x300-b

“The SINON Q-switched laser is the most advanced Ruby Laser I have ever used. The machine is very reliable. In a comparative study with the Q-switched Alexandrite laser, pigmented lesions responded better to treatment with faster and more complete clearing using the SINON.”

Mitchel Goldman, M.D.,
Goldman, Butterwick & Associates, Cosmetic Laser Dermatology,
San Diego, USA

paaschu02-b

“Die Entfernung von Tätowierungen funktioniert mit dem Q-switched Rubin Lasersystem SINON bei fast allen Farben exzellent. Durch die hohe Energie, bei optimaler Anpassung von Spotgröße und Impuls, sind oft nur wenige Behandlungen erforderlich. Noch schneller geht die Entfernung von natürlichen Pigmentflecken.”

Prof. Dr. Uwe Paasch,
Universitätsklinikum Leipzig

Voor & Na

Courtesy of Dr. Julieta Chen, CLA Clinic, Panama
After 3 sessions with PICO CLEAR

Courtesy of Alma Lasers Clinical Department
After 7 sessions, ALMA-Q Focus HP, Spot size 4-6mm

Courtesy of Dr. Julieta Chen, CLA Clinic, Panama
After 3 sessions with PICO CLEAR

Tattoo Removal with ALMA Q

Courtesy of Alma Lasers clinical department
After 3 treatments with Alma Q , Q-switched Nd:YAG

Courtesy of Dr. Cheng, Taipei, Taiwan

Courtesy of Prof. Landthaler Uniclinic, Regensburg, Germany

Courtesy of Prof. Dr. Landthaler, University Clinic of Regensburg, Germany

Dr. Shahriar Nazari’s, Turkey. Tatto removal after 3 sessions.

Courtesy of Alma lasers Clinical department.
After 4 sessions, ALMA-Q Focus HP, Spot size 3-7mm

Courtesy of Alma lasers Clinical department.
After 5 sessions, ALMA-Q Focus HP, Spot size 3-7mm

Courtesy of Alma lasers Clinical department.
After 3 sessions, ALMA-Q Focus HP/HomoGenius HP,
Spot size 4mm/5X5mm

Courtesy of Dr. Julieta Chen, CLA Clinic, Panama
After 3 sessions with PICO CLEAR (Picolor 1064 & PicoLift 7X7)

Courtesy of Dr. Julieta Chen, CLA Clinic, Panama
After 5 sessions with PICO CLEAR (Picolor 1064nm & PicoLift)

Courtesy of Dr. Julieta Chen, CLA Clinic, Panama
After 4 sessions with PICO CLEAR (Picolor 1064nm & PicoLift 7X7)

Courtesy of Dr. Julieta Chen, CLA Clinic, Panama
After 4 sessions with PICO CLEAR (Picolor 1064nm & PicoLift 7X7)

Alma Lasers
X