ALMA-Q

ALMA-Q
Drievoudige modus met maximaal vermogen
Q-Switched, LP en Quasi-LP Nd:YAg-lasersysteem
ALMA-Q presenteert de krachtigste oplossing voor laserbehandelingen die momenteel verkrijgbaar is: de Nd:YAG. Dit apparaat biedt drie modi op één uniek platform: Q-switched, Lange puls (LP) en Quasi lange puls.
De ALMA-Q is ongeëvenaard in zijn kracht en veelzijdigheid bij het behandelen van allerlei verschillende esthetische huidindicaties. De dubbele pulstechnologie biedt tot wel 2000 mJ per puls, een uitzonderlijk korte pulsbreedte van 7 nsec, unieke technologische innovaties zoals dieptecontrole en fractionele afgifte en andere opties voor het werken met zowel de lange puls als de quasi-lange puls van de Nd:YAG 1064 nm.
  • Nd:YAG-laserplatform met de combinatie van Q-switch, lange puls en quasi-LP voor – offering maximale veelzijdigheid
  • Dubbele pulstechnologie– biedt maximaal vermogen
  • Fractionele afgifte– biedt oplossing voor een breed scala aan indicaties
  • Meervoudige golflengten – voor meerkleurige tattooverwijdering in het volledige spectrum
  • Unieke mogelijkheden voor diepteregeling– voor nauwkeurige en accurate behandeling
  • Veilig en effectief – voor alle huidtypen (I-VI) en ook voor dunne en gevoelige huid

DOWNLOAD-BT

Behandelingen

tr-icon01Pigmentvlekken
De Nd:YAG 1064 nm-Q-Switched-laser met hoog vermogen behandelt diepe pigmentvlekken terwijl de 532 nm-golflengte oppervlakkige pigmentvlekken kan behandelen.
tr-icon01Tattooverwijdering
tr-icon01Huidvernieuwing
tr-icon01Vaatafwijkingen

Technologie

The Q-Switched Laser
De Q-switched-laser met hoog vermogen is de meest effectieve methode voor de verwijdering van natuurlijke of kunstmatige pigmentatie en minimaliseert het risico van schade aan het omringende weefsel. De fractionele functies van ALMA-Q maken de Q-switched-laser nog krachtiger en bieden verdere behandelingsmogelijkheden zoals effectieve behandeling van huidonvolkomenheden die te maken hebben met veroudering.
ALMA-Q levert akoestische schokgolven naar het doelgebied via hoge laserintensiteit in ultrakorte pulsen van nanoseconden. Deze methode creëert gecontroleerde huidverwonding via een mechanisch Q-Switched-effect. Dit is een uniek werkingsmechanisme waarmee optimale resultaten worden bereikt bij verscheidene indicaties zonder dat er thermische schade of coagulatie optreedt in het omringende weefsel.
Enkelvoudige en dubbele pulstechnologieën
ALMA-Q biedt afgifte van energie in zowel de enkele als de dubbele pulsmodus. Dubbele pulstechnologie verspreidt de laserenergie in twee opeenvolgende pulsen zodat het piekvermogen zwakker wordt terwijl er maximale energie wordt geleverd, tot 2 J per puls. Door een bundel met platte bovenkant te creëren, wordt de maximale energie gelijkmatig over de huid verspreid, zonder risico op letsel van de epidermis. Zowel enkele puls als dubbele puls zijn beschikbaar in zowel de QSW 1064 nm- als de QSW 532 nm-golflengten.
Vier afzonderlijke golflengten
ALMA-Q biedt vier afzonderlijke golflengten die het volledige spectrum van inktkleuren bestrijken die in meerkleurige tattoos worden aangetroffen. ALMA-Q biedt vier afzonderlijke Q-switched Nd:YAG laser-golflengten. Elk daarvan richt zich op een specifieke inktkleur zodat de tattooverwijdering het volledige spectrum aan kleuren omvat. De QSW 1064 nm-laser met hoog vermogen is ideaal voor het behandelen van donkere inktkleuren, terwijl de 532 nm-golflengte effectief is bij lichtere inktkleuren zoals rood, oranje en geel. De 585 nm-golflengte is speciaal geschikt voor hemelsblauw en de 650 nm richt zich op groen en blauwgroen.
Pixelgebaseerde fractionele Q-Switched-laser met dieptecontrole
Het pixelhandapparaat van ALMA-Q biedt de eerste fractionele Q-switched-laser voor huidverjonging met unieke functionaliteit voor dieptecontrole. Via de variabele dieptecontrole kunnen behandelaars zowel diepe als oppervlakkige behandelingen uitvoeren, afhankelijk van het te behandelen gebied, het huidtype of de indicatie. Variabele diepten kunnen ook gecombineerd worden om optimale resultaten te bereiken op een en hetzelfde gebied.
Nd:YAG-laser (QLP) met quasi-lange pulsen
De Nd:YAG-laser met quasi-lange pulsen genereert pulsbreedten op een hoge herhalingsfrequentie van 5 HZ gedurende minder dan een milliseconde voor huidverjongings- en microvasculaire behandelingen. De QLP-laser biedt veilige en effectieve subdermale verhitting waarmee de groei van nieuw collageen wordt gestimuleerd en de huid strakker wordt. Tegelijkertijd is de laser door de ultrakorte duur van de puls ideaal geschikt voor het behandelen van microscopisch kleine bloedvaten, met doorsneden van minder dan 50 micron.
Nd:YAG-laser (LP) met lange pulsen (LP)
ALMA-Q maximaliseert het potentieel van de 1064 nm-golflengte en biedt tevens de Nd:YAG-laser met lange puls voor de behandeling van vaatafwijkingen, misvormingen en diepe aders. De langere duur van de lange puls van de 1064 nm-laser zorgt voor diepe penetratie en krachtige verhitting, zodat diepere laesies kunnen worden behandeld die door kortere golflengten niet kunnen worden bereikt.

Applicators

Fractioneel:

Gebruikt een fractionele afgiftemethode die perforaties creëert ter grootte van een pixel in een niet-ablatief patroon van 7 x 7 waarbij het omringende weefsel intact blijft. Deze plekjes met microscopisch kleine verwondingen brengen een wondgenezingsproces in gang waardoor collageen wordt versterkt en vorming van nieuw collageen wordt gestimuleerd zodat het behandelde weefsel volledig gerevitaliseerd wordt. Er zijn vijf aparte behandelingsdiepten beschikbaar voor maximale flexibiliteit en nauwkeurigheid.

 

HomoGenius:

Behandelt pigmentvlekken en tattoos met een vierkant
gehomogeniseerd laserbundelprofiel met gelijkmatige energie-
intensiteit, zodat ‘hot spots’ worden voorkomen. Dankzij de vierkante bundel met een behandelgebied van 3×3 mm² of 5×5 mm² kunt u alle gebieden bereiken zonder overlap. Het Homogenizer-handapparaat kan in Q-Switched-lasermodus worden gebruikt.

Focus:

Biedt 7 aparte behandelgebieden, van 1 tot 7 mm, om pigmentvlekken van verschillende aard en diepte en verschillende soorten tattoos te kunnen behandelen. Het Focus-handapparaat kan in de Nd_YAG-lasermodi Q-Switched, Lange puls of Quasi-lange puls worden gebruikt.

Gecollimeerd:

het handapparaat met collimatie levert parallelle energiebundels op het beoogde weefsel met minimale verstrooiing, ongeacht de afstand tot de huid. Hierdoor kunnen behandelaars een behandeling uitvoeren zonder dat ze doorlopend contact met de huid hoeven te hebben en waarbij ze tevens een beter zicht hebben op grotere behandelvlakken. Met een behandelgebied van 8 mm biedt dit handapparaat een uitstekende dekking en verloopt de behandeling zeer snel. Het handapparaat met collimatie kan in de Nd_YAG-lasermodi Q-Switched, Lange puls of Quasi-lange puls worden gebruikt.

Spectrum-Y & Spectrum-R:

De Spectrum-handapparaten breiden de mogelijkheden van de Q-switched-laser van ALMA-Q verder uit met twee aanvullende golflengten voor een doelgerichte behandeling van bepaalde inktkleuren voor extra moeilijke tattookleuren. Het Spectrum-Y-handapparaat (585 nm) behandelt specifiek hemelsblauw en de Spectrum-R (650 nm) behandelt groen en blauwgroen.

Lees wat de Experts zeggen

“I have been using all kinds of laser technologies in my private clinics for more than 20 years now. Having that said, I can safely say that ALMA-Q is one of the most efficient platforms I have worked with. The use of different pulse duration; nanoseconds, microseconds and milliseconds enabled me to use it for the same indication with different combinations. It is powerful for tattoo and pigment removal treatments, and I like the depth controlled-non-ablative fractional capabilities. In my opinion, every patient that walks into a dermatology clinic from early ages to later years is a candidate for a treatment with ALMA-Q.”

Dr. Serafettin Saracoglu
MD, Dermatology Specialist, Istanbul

ziv-pic

“The triple mode Alma Q Nd:YAG laser solution features precise therapeutic treatments, offering 532nm and 1064nm Q-switched laser wavelengths, as well as the Long-Pulsed Nd:YAG laser- within a single platform. Alma Q maximizes the treatment potential of the Nd:YAG laser to treat the widest range of dermal indications.”

Ziv Karni
CEO & Founder, Alma Lasers

Voor & Na

Courtesy of Alma Lasers clinical department

Courtesy of Alma Lasers clinical department

Courtesy of Alma Lasers clinical department

Tattoo Removal with ALMA Q

Courtesy of Alma Lasers clinical department After 3 treatments

Courtesy of Alma Lasers clinical department

Alma Lasers
X